KINEPRAKTIJK S.A.S

Wat doen wij?

Manuele therapie
Door manueel (met de handen) te werken proberen we het houdings- en bewegingsapparaat van het lichaam terug te herstellen. Na een onderzoek van het bewegingsapparaat kunnen we dan een beroep doen op specifieke mobilisatietechnieken, massages, tracties en rekkingstechnieken.

Oefentherapie
Oefentherapie is een paramedische behandelingsmethode gericht op de behandeling van klachten ten gevolge van een onjuiste houding en/of bewegingspatroon.
Oefentherapie bestaat uit gerichte mobiliserende en stabiliserende oefeningen. Daarnaast geven wij advies, gericht op houdingscorrectie en het verbeteren van bewegingsgewoonten.


Lymfedrainage
De lymfedrainage is een bijzondere massagetechniek die tot doel heeft het overtollig vocht en metabolische afvalstoffen af te voeren via de lymfebanen. Deze techniek wordt in onze praktijk MANUEEL uitgevoerd en biedt goede resultaten bij o.a. mastectomie (borstamputatie), posttraumatisch oedeem, lymfoedeem en sommige acute inflammatoire aandoeningen van de onderhuidse weefsels.
 
Shockwave therapie
De behandeling met Radial Shockwave biedt een niet-invasieve behandeloplossing voor chronische en wekedelen- pathologieën.
Indicaties voor Shockwave: peesaandoeningen, calcificaties, myofaciale pijn, activeren van spier- en bindweefsel.
 

Respiratoire kinesitherapie
Respiratoire kinesitherapie of ademhalingskinesitherapie maakt gebruik van specifieke technieken en speelt een zeer belangrijke rol in de revalidatie bij ademhalingsproblemen. Enkele veel gebruikte technieken zijn: aërosoltherapie, tapotage- en vibratietechnieken, ademhalingsoefeningen, … . Mogelijke indicaties zijn : hartziekten, postoperatief, functionele revalidatie in de geriatrie, ziekten van de luchtwegen ( bronchitis, emfyseem, astma, bronchiale, … ).


Elektrotherapie
De elektrotherapie is een waardevolle kinesitherapeutische techniek die gebruik maakt van elektrische stroomvormen ( in de brede zin ) met een therapeutisch doel. In onze praktijk wordt er gebruik gemaakt van : IR-stralen, ultrason, kortegolf-therapie, interferentie stromen, TENS, iontoforese,
 
 
Cupping massage.
Cupping is een oosterse geneeswijze. Cupping betekent het plaatsen van cups ( bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt) op het lichaam.
Door de zuigkracht en het optillen van de huid ontstaat op die plaats een betere doorbloeding en lymfe circulatie.
Deze therapie wordt gebruikt bij vastzittende spieren, spanningshoofdpijn, reumatische aandoeningen... 

Cardiale kinesitherapie.

De cardiale kinesitherapeut is enerzijds gespecialiseerd in de cardiofitness ter preventie van hartaandoeningen en anderzijds in de revalidatie van cardiologische patiënten.
De oefeningen die hier gegeven worden, bestaan vooral uit oefeningen op de fiets, loopband en step.
 
 Geriatrische kinesitherapie
Hieronder verstaat men vooral de behandelingen i.v.m. dementie, Parkinson, CVA, valpreventie bij ouderen, gangrevalidatie, … .

 

Copyright © 2021. Kinepraktijk S.A.S.